Младите да имаат полесен пристап до неформалното образование
Младите да имаат полесен пристап до неформалното образование

-Подмладоците на повеќе политички партии во земјава деновиве одговарааат на прашањата на Радио МОФ за проблемите на младите, нивните приоритети…

Повеќе…
Да се спречи масовното труење на кучиња во Скопје
Да се спречи масовното труење на кучиња во Скопје

Претседателот на МОДОМ Карпош, Стефан Кирков, алармира за состојбата со труења на кучиња во Скопје…

Повеќе…
Зелените младински работни места- приоритет за идните градоначалници
Зелените младински работни места- приоритет за идните градоначалници

Европските млади зелени, Младинската организација на Демократска обнова на Македонија (МОДОМ) И Движењето на екологисти на Македонија (ДЕМ)во периодот од…

Повеќе…
Можностите за вработување на младите во органското земјоделство
Можностите за вработување на младите во органското земјоделство

Проектите како овој ги инспирираат и мотивираат младите да најдат решенија за сложените секојдневни проблеми со кои се соочуваат преку…

Повеќе…
Избрано новото раководство и програма на МОДОМ
Избрано новото раководство и програма на МОДОМ

Денес, на ден 02.12.2012 година (недела), со почеток во 12 часотво Салата на советот на Општина Кисела Вода се одржа Изборно собрание на Младинската организација на…

Повеќе…
ДОМ бара повеќе велосипеди со велосипедски патеки и бесплатен јавен превоз за студентите
ДОМ бара повеќе велосипеди со велосипедски патеки и бесплатен јавен превоз за студентите

ДОМ како зелена партија му предлага на Градот Скопје натамошна разработка на сообраќајниот концепт во функција на развој на зелениот…

Повеќе…