МОДОМ: Поддршка за унапредување на правата на ЛГБТИ луѓето
МОДОМ: Поддршка за унапредување на правата на ЛГБТИ луѓето

Во пресрет на првата Парада на гордоста во Скопје на 29 јуни, МОДОМ уште еднаш ги потенцира потребите за почитување…

Повеќе…
МОДОМ: Да се дозволи пристап за домашните миленици во автобусите на ЈСП
МОДОМ: Да се дозволи пристап за домашните миленици во автобусите на ЈСП

По примерот на развиените земји од Европската Унија ќе предложиме до советот на Град Скопје да се разгледа можноста да…

Повеќе…
МОДОМ на стратешко планирање во Брисел
МОДОМ на стратешко планирање во Брисел

Бојан Петровски и Маја Силјаноска, од младинската организација на ДОМ-МОДОМ, учествуваат на стратешко планирање на Федерацијата на млади европски зелени…

Повеќе…
МОДОМ: Утрово повторно најзагадени во светот, активирање на итните мерки веднаш!
МОДОМ: Утрово повторно најзагадени во светот, активирање на итните мерки веднаш!

Младинската организација на ДОМ – МОДОМ апелира до надлежните да се активираат итните мерки веднаш. Утрово Скопје е повторно најзагаден…

Повеќе…
МОДОМ: Град Скопје да продолжи со итните мерки и бесплатниот автобуски превоз!
МОДОМ: Град Скопје да продолжи со итните мерки и бесплатниот автобуски превоз!

Младинската организација на ДОМ – МОДОМ смета дека во денови кога неколку градови во Македонија се наоѓаат на првото место…

Повеќе…
МОДОМ: Зелена зона во Центарот на Скопје
МОДОМ: Зелена зона во Центарот на Скопје

Младинската организација на ДОМ – МОДОМ има конкретен предлог до Град Скопје и до надлежните институции во врска со енормното…

Повеќе…