Активности на форумот на жени на ДОМ

ДОМ: Хуманитарна акција на Форумот на жени на ДОМ за помош на текстилните работнички
ДОМ: Хуманитарна акција на Форумот на жени на ДОМ за помош на текстилните работнички

Форумот на жени на ДОМ, по повод првомајските и велигденските празници организираше хуманитарна акција за помош на текстилните работнички кои…

Повеќе…
Трибина на тема: “Менструална правда во македонското општество”
Трибина на тема: “Менструална правда во македонското општество”

Денес 10.03.2021г. во организација на Форумот на жени на ДОМ се одржа онлајн трибина на тема “Менструална правда во македонското…

Повеќе…
Учество на Форумот на жени на ДОМ на меѓународна Конференција „Насилство врз жените во политиката“
Учество на Форумот на жени на ДОМ на меѓународна Конференција „Насилство врз жените во политиката“

Под наслов НАСИСЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ ВО ПОЛИТИКАТА во организација на Женската Политичка Мрежа, UNDP и Собранието на Црна Гора, на…

Повеќе…
Стоп на насилство врз жените
Стоп на насилство врз жените

На симболичен начин, со портокалов цвет во рака, партијата ДОМ испраќа јасни пораки – СТОП за насилството врз жените и…

Повеќе…
Подади рака, Направи разлика
Подади рака, Направи разлика

Во периодот на кампањата “Orange the World’’, во рамките на своите активности, Форумот на жени на ДОМ со скромно внимание…

Повеќе…
Форумот на жени на ДОМ се вклучи во крводарителска акција
Форумот на жени на ДОМ се вклучи во крводарителска акција

Форумот на жени на ДОМ се вклучи во крводарителската акција организирана од Домот на хуманитарни организации Даре Џамбаз во Скопје.…

Повеќе…