Зелени теми

Морачанин во СТУДИО 10: Регионот на Западен Балкан е екстремно загаден и некој заработува од тоа
Морачанин во СТУДИО 10: Регионот на Западен Балкан е екстремно загаден и некој заработува од тоа

За ефикасно решавање на проблемот со загадувањето на воздухот, мора да се делува на сите извори на аерозагдување: затоплувањето на…

Повеќе…
Морачанин во СТУДИО 10: Регионот на Западен Балкан е екстремно загаден и некој заработува од тоа
Морачанин во СТУДИО 10: Регионот на Западен Балкан е екстремно загаден и некој заработува од тоа

Веќе три години, на предлог на зелената партија ДОМ во Македонија со закон е забранет увоз на отпад за горење.…

Повеќе…
16 дена активизам за борба против родово базирано насилство#OrangeTheWorld
16 дена активизам за борба против родово базирано насилство#OrangeTheWorld

Повеќе…
Климатска правда, сега!
Климатска правда, сега!

Денес на Шестиот конгрес на Европските Зелени, се собравме за да повикаме за креирање на Фонд за штети и загуби,…

Повеќе…
For an LGBTIQ+ friendly Europe: recent progress and societal backlash #EGPCongress
For an LGBTIQ+ friendly Europe: recent progress and societal backlash #EGPCongress

Повеќе…
Морачанин за МИА: Ќе бараме закон за формирање енергетски задруги
Морачанин за МИА: Ќе бараме закон за формирање енергетски задруги

Партијата ДОМ во следниот период ќе промовира и ќе бара усвојување законско решение со кое ќе се овозможи енергетска демократија,…

Повеќе…