Прес конференции

ДОМ: Да се намали употребата на дизелот, а не акцизата!
ДОМ: Да се намали употребата на дизелот, а не акцизата!

ДОМ е категорично против најавеното барање на опозицијата за намалување на акцизата на дизел горивата. Зголемувањето на акцизата за 3…

Повеќе…
ДОМ: Усогласување на урбанистичките закони со Законот за зеленило
ДОМ: Усогласување на урбанистичките закони со Законот за зеленило

По донесувањето на Законот за урбано зеленило, треба да се направи усогласување на урбанистичките закони со него, во рок од…

Повеќе…
ДОМ: Подготвен е законот за забрана на цијаниди и сулфурна киселина во рудниците
ДОМ: Подготвен е законот за забрана на цијаниди и сулфурна киселина во рудниците

Измената и дополната на Законот за минерални суровини се предлага заради долгорочна заштита на животната средина и здравјето на населението…

Повеќе…
ДОМ: Следни чекори во борбата против загадувањето од рудниците
ДОМ: Следни чекори во борбата против загадувањето од рудниците

Претседателката на ДОМ, Лилјана Поповска, на денешната прес конференција го изнесе предлогот на ДОМ за следни чекори во врска со…

Повеќе…
ДОМ: СТОП за отворање нов рудник на смртта, Боров Дол, помеѓу Штип, Радовиш и Конче
ДОМ: СТОП за отворање нов рудник на смртта, Боров Дол, помеѓу Штип, Радовиш и Конче

ДОМ ја информира јавноста дека се спрема отворање нов рудник на смртта, Боров Дол, помеѓу Штип, Радовиш и Конче. Тоа…

Повеќе…
ДОМ бара ревизија на концесиите за рудниците Казандол и Иловица
ДОМ бара ревизија на концесиите за рудниците Казандол и Иловица

ДОМ е против отворање цела дузина рудници во Македонија – од Петрошница во Старо Нагоричане, преку Плавица во Пробиштип, па…

Повеќе…