Избрано новото раководство и програма на МОДОМ
Избрано новото раководство и програма на МОДОМ

Денес, на ден 02.12.2012 година (недела), со почеток во 12 часотво Салата на советот на Општина Кисела Вода се одржа Изборно собрание на Младинската организација на…

Повеќе…
ДОМ бара повеќе велосипеди со велосипедски патеки и бесплатен јавен превоз за студентите
ДОМ бара повеќе велосипеди со велосипедски патеки и бесплатен јавен превоз за студентите

ДОМ како зелена партија му предлага на Градот Скопје натамошна разработка на сообраќајниот концепт во функција на развој на зелениот…

Повеќе…
Младите како промотори на зелената идеологија
Младите како промотори на зелената идеологија

МОДОМ и Мрежата за Сооработка и Развој на Источна Европа во Маврово одржаа дводневен семинар. На  овој тренинг земаа учество…

Повеќе…
Денот на планетата Земја одржан под мотото „Да ги одбраниме парковите“
Денот на планетата Земја одржан под мотото „Да ги одбраниме парковите“

Носење закон за зеленило, изработка на Зелен катастар на градот, како и носење закон за Градски архитект се трите конкретни…

Повеќе…
Во природата нема награди и казни, има само последици
Во природата нема награди и казни, има само последици

ДОМ останува на првата линија на фронтот за заштита на животната средина. Затоа што ние знаеме дека „во природата нема…

Повеќе…
МОДОМ стана членка на Европските млади зелени
МОДОМ стана членка на Европските млади зелени

Младинската Организација на Демократската обнова на Македонија- МОДОМ, по шестгодишно активно работење на младинската, ·политичката сцена во Република Македонија го постигна…

Повеќе…