ДОМ Иницијативи

Зелената Агенда за Западен балкан, одржана на регионалниот самит во Софија
Зелената Агенда за Западен балкан, одржана на регионалниот самит во Софија

Зелената партија ДОМ, ја поздравува одлуката за прифаќање на Акцискиот четиригодишен план за заеднички регионален пазар како и декларација за…

Повеќе…
Ристенка Алтипармаковска, советничка од ДОМ во Битола: Да го вратиме плоштадот на граѓаните!
Ристенка Алтипармаковска, советничка од ДОМ во Битола: Да го вратиме плоштадот на граѓаните!

Повеќе…
ДОМ: Законот за урбано зеленило го помина првото читање
ДОМ: Законот за урбано зеленило го помина првото читање

„Со оглед на загаденоста на воздухот во земјава, Законот за урбано зеленило треба да се донесе што поскоро, за да…

Повеќе…
ДОМ иницира заедничка борба на зелените партии против загадувањето од рудниците
ДОМ иницира заедничка борба на зелените партии против загадувањето од рудниците

На годишното собрание на Европските зелени што се одржува од 24 – 26 ноември во Карлштад, Шведска, учествува и делегација…

Повеќе…
ДОМ: Подготвен е законот за забрана на цијаниди и сулфурна киселина во рудниците
ДОМ: Подготвен е законот за забрана на цијаниди и сулфурна киселина во рудниците

Измената и дополната на Законот за минерални суровини се предлага заради долгорочна заштита на животната средина и здравјето на населението…

Повеќе…
ДОМ бара ревизија на концесиите за рудниците Казандол и Иловица
ДОМ бара ревизија на концесиите за рудниците Казандол и Иловица

ДОМ е против отворање цела дузина рудници во Македонија – од Петрошница во Старо Нагоричане, преку Плавица во Пробиштип, па…

Повеќе…