Зелени теми

Решение за жешката еколошка точка во Скопје
Решение за жешката еколошка точка во Скопје

Повеќе…
Планирањето на просторот не смее да биде во интерес на бизнисот на поединци, а на штета на граѓаните.
Планирањето на просторот не смее да биде во интерес на бизнисот на поединци, а на штета на граѓаните.

Планирањето на просторот не смее да биде во интерес на бизнисот на поединци, а на штета на граѓаните. Постојат многу…

Повеќе…
ЗЕЛЕНИ ГРАДБИ, ЗЕЛЕНИ ОПШТИНИ И НАСЕЛБИ – ШТО ТОА ЗНАЧИ?
ЗЕЛЕНИ ГРАДБИ, ЗЕЛЕНИ ОПШТИНИ И НАСЕЛБИ – ШТО ТОА ЗНАЧИ?

ЗЕЛЕНИ ГРАДБИ, ЗЕЛЕНИ ОПШТИНИ И НАСЕЛБИ – ШТО ТОА ЗНАЧИ?- Редуцирана енергетска потрошувачка- Активно намалување на потрошувачката на вода- Дополнително…

Повеќе…
Препораки за постапување со отпад во услови на пандемија
Препораки за постапување со отпад во услови на пандемија

Личниот отпад (како хартиени марамчиња, крпи за чистење за еднократна употреба, маски или ракавици) се одлагаат безбедно во вреќи за…

Повеќе…
ЗА ЕДЕН ВЕК ,ПОЛОВИНА ОД ЖИВИОТ СВЕТ ПРЕД ИСТРЕБУВАЊЕ !
ЗА ЕДЕН ВЕК ,ПОЛОВИНА ОД ЖИВИОТ СВЕТ ПРЕД ИСТРЕБУВАЊЕ !

Нештата не изгледаат добро за живиот свет на нашата планета. Некои проценки велат дека близу 40% од вкупниот жив свет…

Повеќе…
КАЛИФОРНИЈА СО ФУНКЦИОНАЛЕН ДИЗАЈН ГО РЕШАВА НЕДОСТАТОКОТ НА ВОДА
КАЛИФОРНИЈА СО ФУНКЦИОНАЛЕН ДИЗАЈН ГО РЕШАВА НЕДОСТАТОКОТ НА ВОДА

Калифорнија  е една од сојузните држави во САД,  која се соочува со најсериозни недостатоци на водни ресурси.  Проблемот ќе го…

Повеќе…