Зелени теми

Лидерката на ДОМ и пратеничка Maja Морачанин – Комисија за транспорт, врски и екологија
Лидерката на ДОМ и пратеничка Maja Морачанин – Комисија за транспорт, врски и екологија

Лидерката на ДОМ и пратеничка Маја Морачанин на Комисија за транспорт, врски и екологија, предложи точката која се однесува на…

Повеќе…
Најголемите загадувачи: Од каде доаѓаат најмногу емисии на стакленички гасови – Колумна на Игор Дамјаноски член на ДОМ
Најголемите загадувачи: Од каде доаѓаат најмногу емисии на стакленички гасови – Колумна на Игор Дамјаноски член на ДОМ

Неодамна, во реномираниот магазин National Geographic беше публикувана анализата на Светската метеоролошка организација која објави дека концентрацијата на јаглерод диоксид…

Повеќе…
Решение за жешката еколошка точка во Скопје
Решение за жешката еколошка точка во Скопје

Повеќе…
Планирањето на просторот не смее да биде во интерес на бизнисот на поединци, а на штета на граѓаните.
Планирањето на просторот не смее да биде во интерес на бизнисот на поединци, а на штета на граѓаните.

Планирањето на просторот не смее да биде во интерес на бизнисот на поединци, а на штета на граѓаните. Постојат многу…

Повеќе…
ЗЕЛЕНИ ГРАДБИ, ЗЕЛЕНИ ОПШТИНИ И НАСЕЛБИ – ШТО ТОА ЗНАЧИ?
ЗЕЛЕНИ ГРАДБИ, ЗЕЛЕНИ ОПШТИНИ И НАСЕЛБИ – ШТО ТОА ЗНАЧИ?

ЗЕЛЕНИ ГРАДБИ, ЗЕЛЕНИ ОПШТИНИ И НАСЕЛБИ – ШТО ТОА ЗНАЧИ?- Редуцирана енергетска потрошувачка- Активно намалување на потрошувачката на вода- Дополнително…

Повеќе…
Препораки за постапување со отпад во услови на пандемија
Препораки за постапување со отпад во услови на пандемија

Личниот отпад (како хартиени марамчиња, крпи за чистење за еднократна употреба, маски или ракавици) се одлагаат безбедно во вреќи за…

Повеќе…