Зелени теми

Патеки за животните за безбедни автопати
Патеки за животните за безбедни автопати

Градбата на нова патна инфраструктура секогаш значи и жртвување на дел од природата за задоволување на човековите потреби за побрз…

Повеќе…
Фелдхајм, Германија – Село на 21-от век
Фелдхајм, Германија – Село на 21-от век

Ако ги прашате жителите на Фелдхајм со еден збор да го опишат  местото во кое живеат, тогаш ќе добиете единствен…

Повеќе…
Научниците Потврдија: животот опкружен со дрвја, е половина здравје!
Научниците Потврдија: животот опкружен со дрвја, е половина здравје!

Тим на истражувачи, неодамна ги претстави резултатите од Студија поврзана со ефектите на зеленилото поточно дрвјата, врз  човековото здравје.  Деталите…

Повеќе…
„Bosco Verticale“, урбана вертикална шума во Милано
„Bosco Verticale“, урбана вертикална шума во Милано

Милано ужива во првата грандиозна вертикална шума. Проектот вертикална градина или „Bosco Verticale“, дизајниран од архитектонското студио „Boeri“ и изведен…

Повеќе…
Берлин – Зелената Градина
Берлин – Зелената Градина

Берлин, германската метропола со близу 3.5 милиони жители, покрај многуте културно историски обележја за Германците е синоним Зелена Градина.Една прошетка…

Повеќе…
Берлин – зелен урбан развој
Берлин – зелен урбан развој

Во секогаш динамичниот Берлин, зелените површини играат изненадувачки значајна улога. Градот Берлин како урбана зона, се гледа како остварување на…

Повеќе…