Зелени теми

ЗА ЕДЕН ВЕК ,ПОЛОВИНА ОД ЖИВИОТ СВЕТ ПРЕД ИСТРЕБУВАЊЕ !
ЗА ЕДЕН ВЕК ,ПОЛОВИНА ОД ЖИВИОТ СВЕТ ПРЕД ИСТРЕБУВАЊЕ !

Нештата не изгледаат добро за живиот свет на нашата планета. Некои проценки велат дека близу 40% од вкупниот жив свет…

Повеќе…
КАЛИФОРНИЈА СО ФУНКЦИОНАЛЕН ДИЗАЈН ГО РЕШАВА НЕДОСТАТОКОТ НА ВОДА
КАЛИФОРНИЈА СО ФУНКЦИОНАЛЕН ДИЗАЈН ГО РЕШАВА НЕДОСТАТОКОТ НА ВОДА

Калифорнија  е една од сојузните држави во САД,  која се соочува со најсериозни недостатоци на водни ресурси.  Проблемот ќе го…

Повеќе…
ОД КЛАСИЧЕН ВО ЕЛЕКТРИЧЕН ВЕЛОСИПЕД ЗА ЕДНА МИНУТА
ОД КЛАСИЧЕН ВО ЕЛЕКТРИЧЕН ВЕЛОСИПЕД ЗА ЕДНА МИНУТА

Возењето велосипед станува сè поактуелно. И со причина! Сè повеќе луѓе решаваат патот до  работното место или пријателите,  да го поминат со…

Повеќе…
САН ФРАНЦИСКО – ПРВИОТ ГРАД ВО САД СО ЗАКОНСКА ОБВРСКА ЗА СОЛАРНИ ПАНЕЛИ
САН ФРАНЦИСКО – ПРВИОТ ГРАД ВО САД СО ЗАКОНСКА ОБВРСКА ЗА СОЛАРНИ ПАНЕЛИ

Градот Сан Франциско воведе  зелен код на функционирање.  Со најновите усвоени регулативи, градот наложува обврска, идните станбено-деловни  објекти  без исклучок…

Повеќе…
СОЛАРНИ ЌЕРАМИДИ ЗА ЕКОЛОШКИ И ПОЕВТИН ДОМ
СОЛАРНИ ЌЕРАМИДИ ЗА ЕКОЛОШКИ И ПОЕВТИН ДОМ

Соларни ќерамиди се најновиот изум, кој може значително да помогне во зачувување на енергијата и намалување на сметките за електрична…

Повеќе…
Пластика што не загадува, туку се јаде!
Пластика што не загадува, туку се јаде!

И покрај штетните последици по човековото здравје и природата, пластиката останува еден од најкористените  материјали на нашата планета. Периодот на…

Повеќе…