Прес конференции

ДОМ се солидаризира со Велешани
ДОМ се солидаризира со Велешани

ДОМ упати писмо за поддршка и за вклучување во Зелената Коалиција формирана поради состојбите со загадувањето од Топилницата во Велес.…

Повеќе…
Зелените ги уриваат бариерите
Зелените ги уриваат бариерите

Делегацијата на ДОМ, во состав, Лилјана Поповска, Антони Новотни и Тони Ристов, присуствуваше на регионалната конференција „Зелен Балкан“, организирана од…

Повеќе…
Агроекологијата – заложба на ДОМ во остварувањето на стратешки цели во екологијата, земјоделството и туризмот
Агроекологијата – заложба на ДОМ во остварувањето на стратешки цели во екологијата, земјоделството и туризмот

На денешната прес конференција, ДОМ изрази задоволство од одлуката на Европската Комисија за зголемување на средствата од ИПАРД програмата за…

Повеќе…
Геотермалната енергија – важен енергетски потенцијал за економски развој на Република Македонија
Геотермалната енергија – важен енергетски потенцијал за економски развој на Република Македонија

Дом смета дека најголем глобален и национален проблем во иднина ќе биде обезбедување на доволна количина на енергија. Енергетските потреби…

Повеќе…
Обраќање на Лилјана Поповска
Обраќање на Лилјана Поповска

Претседателката на ДОМ Лилјана Поповска се обрати преку медиумите на јавноста, членовите и симпатизери на ДОМ и коалицијата „За подобра…

Повеќе…
Иницијативата на ДОМ за прогласување на 2009 за зелена година – Година на екологијата
Иницијативата на ДОМ за прогласување на 2009 за зелена година – Година на екологијата

На денешната прес конференција говореше потпретседателот на ДОМ и вршител на должност заменик министер за животна средина и просторно планирање…

Повеќе…