#pridemonth2022 #SkopjePride🏳️‍🌈

Во организација на ИППГ за унапредување на правата на ЛГБТИ луѓето, се одржа работна средба на тема “Пристап до социјални и здравствени услуги за ЛГБТИ луѓето”.Аргументирана, конструктивна дебата помеѓу пратениците, граѓанските здруженија и релевантните институции.На покана од ДОМ, на настанот учествуваше и европратеничката Ким ван Спарентак, која е член на ЛГБТИ групата во Европскиот парламент.#pridemonth2022#SkopjePride🏳️‍🌈