Трибини

Зелената политика во Европа и во Македонија – резултати и перспективи
Зелената политика во Европа и во Македонија – резултати и перспективи

По повод гостувањето на претставници на Европските Зелени, ДОМ одржа  трибина на тема „Зелената политика во Европа и во Македонија…

Повеќе…
Како до поголема примена на сончевата енергија -мерки, активности, политики
Како до поголема примена на сончевата енергија -мерки, активности, политики

Сонцето ни дава огромна количина на бесплатна, чиста и потполно еколошка енергија, многу повеќе од нашите потреби , но треба…

Повеќе…
Законско регулирање на мобингот
Законско регулирање на мобингот

Во своето излагање Лилјана Поповска истакна дека ДОМ како поддржувачи на еднаквите можности на сите граѓани иницира законско регулирање на…

Повеќе…
Имаме ли концепт за меѓународна промоција на македонската култура ?
Имаме ли концепт за меѓународна промоција на македонската култура ?

Културата е најдобар амбасадор на една земја во светот. Владата на Република Македонија тоа го препозна и во изминатиот период…

Повеќе…
Обновливата енергија како потенцијал во енергетиката
Обновливата енергија како потенцијал во енергетиката

Енергијата ја има клучната улога за понатамошниот економски развој на современото општество. Современиот начин на живеење и сите индустрии зависат…

Повеќе…
Наставните планови и програми – применливост на знаењата
Наставните планови и програми – применливост на знаењата

Во организација на комисијата за образование на ДОМ, денеска во Клубот на пратеници се одржа трибина на тема „Наставните планови…

Повеќе…