Трибини

Наставните планови и програми – применливост на знаењата
Наставните планови и програми – применливост на знаењата

Во организација на комисијата за образование на ДОМ, денеска во Клубот на пратеници се одржа трибина на тема „Наставните планови…

Повеќе…
„Планините, нови туристички центри”
„Планините, нови туристички центри”

Партијата за Демократска обнова на Македонија (ДОМ), во соработка со друштвото за планинарски спортови Трансверзалец одржа трибина со наслов „Планините…

Повеќе…
Механизми за субвенционирање на туризмот во Македонија
Механизми за субвенционирање на туризмот во Македонија

Во Клубот на пратениците на 26.09.2008 во присуство на претставници од туристичката дејност, од Факултетот за туризам во Скопје и од…

Повеќе…
Македонскиот јазик и идентитет како успов за опстојот на Република Македонија
Македонскиот јазик и идентитет како успов за опстојот на Република Македонија

За зачувување на идентитетот на Македонскиот јазик се зборуваше на трибината која вчера Демократската обнова на Македонија ја организираше во…

Повеќе…
Медиумска презентација на проектот “Средновековен историски фестивал Охрид”
Медиумска презентација на проектот “Средновековен историски фестивал Охрид”

Во Охрид ќе биде возобновен средновековниот фестивал кој на овие простори се одржувал во времето на Цар Самоил. Оваа идеја…

Повеќе…
Жените во Македонија меѓу реалноста и потребите
Жените во Македонија меѓу реалноста и потребите

Во организација на Форумот на жените на ДОМ од Општинската организација во Ѓорче Петров, денес се одржа трибина на тема…

Повеќе…