Колумни

Одлуката е во наши раце! – Колумна на Бојан Петровски, претседател на МОДОМ
Одлуката е во наши раце! – Колумна на Бојан Петровски, претседател на МОДОМ

Дојдовме до момент кога треба да одлучиме –  дали да се поместиме од мртва точка или да продолжиме да живееме …

Повеќе…
Развојот на туризмот може да биде столб на нашата економија – Љупчо Јаневски
Развојот на туризмот може да биде столб на нашата економија – Љупчо Јаневски

Кога станува збор за туризмот, едно од најзначајните прашања што се наметнува е: како оваа стопанска дејност да стане главна,…

Повеќе…
Лоши математики
Лоши математики

Јасно е како опозицијата го блокира Буџетот, видливи се потезите и механизмите што ги употребува во собраниските расправи, но не…

Повеќе…
Хамбург, европскиот Зелен главен град за 2011
Хамбург, европскиот Зелен главен град за 2011

Хамбург е еден од главните транспортни центри во Северна Германија и е еден од најбогатите градови во Европа. Но со…

Повеќе…
Меѓународна мрежа на „Зелени градови“
Меѓународна мрежа на „Зелени градови“

ICLEI е меѓународно здружение на локалните власти, како и на националните и регионалните организации на локални власти кои се посветени…

Повеќе…
Македонија без нуклеарка!
Македонија без нуклеарка!

Македонија е земја со неискористен воден потенцијал, многу големи и мини хидроцентрали чекаат да бидат изградени. Имаме исто така 250…

Повеќе…