Колумни

Маја Морачанин од ДОМ: Зелените вредности – трајна визија
Маја Морачанин од ДОМ: Зелените вредности – трајна визија

Во текот на последните години, еколошката свест на граѓаните кај нас, значително порасна. Сведоци сме на зголемен интерес за темите…

Повеќе…
Како понатаму? – Колумна на Бојан Петровски, претседател на МОДОМ
Како понатаму? – Колумна на Бојан Петровски, претседател на МОДОМ

Од 30-ти септември, ноќта, до сега не можам да се ослободам од прашањето: што да се прави сега и како…

Повеќе…
Одлуката е во наши раце! – Колумна на Бојан Петровски, претседател на МОДОМ
Одлуката е во наши раце! – Колумна на Бојан Петровски, претседател на МОДОМ

Дојдовме до момент кога треба да одлучиме –  дали да се поместиме од мртва точка или да продолжиме да живееме …

Повеќе…
Развојот на туризмот може да биде столб на нашата економија – Љупчо Јаневски
Развојот на туризмот може да биде столб на нашата економија – Љупчо Јаневски

Кога станува збор за туризмот, едно од најзначајните прашања што се наметнува е: како оваа стопанска дејност да стане главна,…

Повеќе…
Лоши математики
Лоши математики

Јасно е како опозицијата го блокира Буџетот, видливи се потезите и механизмите што ги употребува во собраниските расправи, но не…

Повеќе…
Хамбург, европскиот Зелен главен град за 2011
Хамбург, европскиот Зелен главен град за 2011

Хамбург е еден од главните транспортни центри во Северна Германија и е еден од најбогатите градови во Европа. Но со…

Повеќе…