ДОМ се подготвува за локалните и претседателските избори
ДОМ се подготвува за локалните и претседателските избори

Без оглед како ќе одлучиме да настапиме на локалните избори 2009, самостојно или во коалиција, ДОМ сериозно се подготвува за…

Повеќе…
Меморандум за заедничка соработка меѓу ДОМ И ПЕИ
Меморандум за заедничка соработка меѓу ДОМ И ПЕИ

Врз основа на чл. 4 од Статутот на ПЕИ  и чл.2 од Статутот на ДОМ, на својата заедничка седница одржана…

Повеќе…
ДОМ дел од Советувањата на Европските Зелени
ДОМ дел од Советувањата на Европските Зелени

Делегација на ДОМ по покана од Европската Зелена Партија присуствуваше на Советувањето на Европските Зелени што се одржа во Париз…

Повеќе…
ДОМ: Решавање на статусот на професионалните војници во АРМ!
ДОМ: Решавање на статусот на професионалните војници во АРМ!

Почитувани, Денес претседателката на ДОМ и пратеник во Собранието на Република Македонија, Лилјана Поповска се сретна со делегација на Здружението на…

Повеќе…
Велосипедски маратон Галичица – прва планинско – велосипедска трка во Македонија
Велосипедски маратон Галичица – прва планинско – велосипедска трка во Македонија

Комисијата за туризам на ДОМ, ВСД Енерџи Скопје и ДПС Трансверзалец, полека го пробиваат „Сончевиот Круг“ во јавноста. Се повеќе субјекти се…

Повеќе…
Отворен централниот изборен штаб на ДОМ
Отворен централниот изборен штаб на ДОМ

Еден ден пред официјалниот старт на кампањата за парламентарните избори 2008 на плоштадот “Македонија”, во поранешниот објект Метропол беше отворен…

Повеќе…