Претседателите на ДОМ и ЛДП, Морачанин и Милевски потпишаа договор за заеднички настап на локалните избори, Движење ОДЛУЧНО ЗА ПРОМЕНИ #Приклучисе. 🟩🟪
Претседателите на ДОМ и ЛДП, Морачанин и Милевски потпишаа договор за заеднички настап на локалните избори, Движење ОДЛУЧНО ЗА ПРОМЕНИ #Приклучисе. 🟩🟪

Повеќе…
ЃОРЧЕ ПЕТРОВ: ПРВА ЗЕЛЕНА ОПШТИНА
ЃОРЧЕ ПЕТРОВ: ПРВА ЗЕЛЕНА ОПШТИНА

Граѓанското движење на ДОМ и ЛДП денеска во паркот во општината Ѓорче Петров го претстави кандидатот за градоначалник д-р Љупчо…

Повеќе…
ДОМ:  ДОМ и ЛДП го објавија својот кандидат за градоначалник на Штип.
ДОМ: ДОМ и ЛДП го објавија својот кандидат за градоначалник на Штип.

Коалицијата меѓу ДОМ и ЛДП за претстојните локални избори, наречена Граѓанско движење на Центарот, во Штип имаше своја номинација и…

Повеќе…
Учество на Светскиот настан за правата на ЛГБТИ луѓето во Копенхаген, Данска.
Учество на Светскиот настан за правата на ЛГБТИ луѓето во Копенхаген, Данска.

Интерпартиската парламентарна група за унапредување на правата на ЛБТИ заедницата на Собранието, предводена од координаторката Маја Морачанин, заменик-координаторот Тимчо Муцунски…

Повеќе…
Препораки за постапување со отпад во услови на пандемија
Препораки за постапување со отпад во услови на пандемија

Личниот отпад (како хартиени марамчиња, крпи за чистење за еднократна употреба, маски или ракавици) се одлагаат безбедно во вреќи за…

Повеќе…
ЛДП и ДОМ го објавија својот прв кандидат за градоначалник.
ЛДП и ДОМ го објавија својот прв кандидат за градоначалник.

Граѓанската коалиција на ЛДП и ДОМ на локалните избори во Гевгелија за свој кандидат за градоначалник ќе го номинираат бизнисменот…

Повеќе…