Интервјуа

Морачанин: Забрана за тешка индустрија на растојание помало од 5км од населено место
Морачанин: Забрана за тешка индустрија на растојание помало од 5км од населено место

Во новиот закон за животна средина ќе има забрана за тешка загадувачка индустрија на растојание помало од пет километри од…

Повеќе…
Морачанин за Лидер: Во нашето длабоко поделено општество и црно-бело политичко милје, има многу мал простор за различно мислење!
Морачанин за Лидер: Во нашето длабоко поделено општество и црно-бело политичко милје, има многу мал простор за различно мислење!

Претседателката ДОМ не открива како ќе продолжат да функционираат во коалиција со СДСМ откако зелената партија застана против францускиот предлог.…

Повеќе…
Трите коалициски партии – Демократски сојуз, ДОМ и ЛДП на средба со премиерот Димитар Ковачевски му порачале и дека за нив е неприфатливо доколку билатералните прашања врзани за историјата и образованието бидат дел од преговарачкиот процес
Трите коалициски партии – Демократски сојуз, ДОМ и ЛДП на средба со премиерот Димитар Ковачевски му порачале и дека за нив е неприфатливо доколку билатералните прашања врзани за историјата и образованието бидат дел од преговарачкиот процес

Премиерот Димитар Ковачевски синоќа во разговорите со помалите коалициски партии – Демократски сојуз, ДОМ и ЛДП дал согласност модифицираниот француски…

Повеќе…
Интервју со Ким ван Спарентак, европратеничка од Европските зелени
Интервју со Ким ван Спарентак, европратеничка од Европските зелени

Говорот на омраза е поврзан со алгоритмот на фејсбук и другите социјални мрежи.Затоа, сега во Парламентот на ЕУ ќе донесеме…

Повеќе…
Тема на денот со Маја Морачанин, лидерка на ДОМ
Тема на денот со Маја Морачанин, лидерка на ДОМ

Дали сум среќна денес? НЕ!Ќе бев среќна да ги започневме преговорите со ЕУ, согласно европските вредности, достоинствено, со неоспоруван и…

Повеќе…
Морачанин во интервју за НоваТВ: Францускиот предлог не е прифатливо решение, не нуди можност за почнување на преговорите со ЕУ
Морачанин во интервју за НоваТВ: Францускиот предлог не е прифатливо решение, не нуди можност за почнување на преговорите со ЕУ

Актуелната политичка сцена во светло на претстојниот состанок на врвот на ЕУ, францускиот предлог, како и случувањата на внатрешен план,…

Повеќе…