Интервјуа

Интервју со Оџаклиеска: Владата презема итни чекори за кадровско екипирање во насока на зачувување на статусот на Охридскиот регион
Интервју со Оџаклиеска: Владата презема итни чекори за кадровско екипирање во насока на зачувување на статусот на Охридскиот регион

„Министерството за животна средина и просторно планирање даде придонес во изработката на Планот за управување со природното и културното наследство…

Повеќе…
ИНТЕРВЈУ со Морачанин: Ова што го прави Бугарија е спротивно на Договорот за добрососедство
ИНТЕРВЈУ со Морачанин: Ова што го прави Бугарија е спротивно на Договорот за добрососедство

„Блокирањето на почетокот на преговорите на Македонија со ЕУ, од страна на бугарската влада е спротивно на Договорот за пријателство,…

Повеќе…
Морачанин за МИА: Да придонесеме за целосно почитување на правата на ЛГБТИ луѓето и нивна заштита од дискриминација, стигматизација, говор на омраза и насилство
Морачанин за МИА: Да придонесеме за целосно почитување на правата на ЛГБТИ луѓето и нивна заштита од дискриминација, стигматизација, говор на омраза и насилство

По повод Меѓународниот ден на човековите права – 10 декември, во Собранието на Република Северна Македонија во соработка со Националната…

Повеќе…
Љупчо Јаневски, генерален секретар на ДОМ и директор на АППТ: Да продолжи рокот за искористување на ваучерите и да се отворат ски-центрите со посебни протоколи
Љупчо Јаневски, генерален секретар на ДОМ и директор на АППТ: Да продолжи рокот за искористување на ваучерите и да се отворат ски-центрите со посебни протоколи

– Агенцијата за промоција и подршка на туризмот (АППТ) бара од Комисијата за заразни болести и од Министерството за здравство…

Повеќе…
Маја Морачанин: Европските зелени силно го поддржуваат започнувањето на преговорите за членство на Македонија во ЕУ, без одложување
Маја Морачанин: Европските зелени силно го поддржуваат започнувањето на преговорите за членство на Македонија во ЕУ, без одложување

Повеќе…
Претседателката на ДОМ, Маја Морачанин: Неопходно е итно усвојување на Законот и избор на членови на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во транспарентна и инклузивна постапка
Претседателката на ДОМ, Маја Морачанин: Неопходно е итно усвојување на Законот и избор на членови на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во транспарентна и инклузивна постапка

Претседателката и пратеничка на ДОМ, Маја Морачанин во емисијата Вин Вин зборуваше за неопходноста од итно усвојување на Законот и…

Повеќе…