Интервјуа

Интервју со Лилјана Поповска: ДОМ со два кандидати за пратеници
Интервју со Лилјана Поповска: ДОМ со два кандидати за пратеници

ИНТЕРВЈУ ЗА МАРИЛИ 1.Дом и на овие избори коалицира со ВМРО-ДПМНЕ дали водите Позитивна кампања? Да, како секогаш и на…

Повеќе…
Македонец од француските Зелени – кандидат за градоначалник на Париз
Македонец од француските Зелени – кандидат за градоначалник на Париз

 Кристоф Најдовски чии родители имаат македонско потекло е кандидат за градоначалник на Париз, каде што ја предводи листата на партијата на…

Повеќе…
Растат заложбите за зелено Скопје и за зелена Македонија
Растат заложбите за зелено Скопје и за зелена Македонија

ИМА ГРАДСКИ ДЕЦА ШТО ЗЕЛЕНАТА БОЈА И МИРИСОТ НА ПРИРОДАТА ГИ ГЛЕДААТ И ГИ „ВДИШУВААТ“ САМО НА СЛИКИ И НА…

Повеќе…
Жените во Македонија имаат силен глас
Жените во Македонија имаат силен глас

Жените во Македонија се самосвесни, се борат и затоа имаат постигнато многу. Онаму каде што сега треба да се фокусираме…

Повеќе…
Радикални структури ја посакуваат 2001 со поинаква разрешница
Радикални структури ја посакуваат 2001 со поинаква разрешница

Интервју за Прес 24 Пратеничкта на ДОМ, Лилјана Поповска во саботното интервју за Прес24 вели дека граѓаните сакаат мирна и…

Повеќе…
Да се избориме за свет на еднакви можности за жените и мажите
Да се избориме за свет на еднакви можности за жените и мажите

Реалативно мал е бројот на жени, кои во изминатиот период биле предлагани за градоначалници, што покажува два проблема: слабата поддршка…

Повеќе…