Интервјуа

Потпретседателот на ДОМ, Мирослав Богдановски: Ќе ги ловиме дивите откупувачи на суровини, заради нив се палат кабли и отпад
Потпретседателот на ДОМ, Мирослав Богдановски: Ќе ги ловиме дивите откупувачи на суровини, заради нив се палат кабли и отпад

Шест месеци откако директно од Државниот инспекторат за животна средина дојде на чело на Градскиот инспекторат, се чувствува раздвижување посебно…

Повеќе…
Проф. д-р Бети Дејанова, советничка во општина Центар од ДОМ: Сите сме интоксицирани како да работиме во индустрија со олово
Проф. д-р Бети Дејанова, советничка во општина Центар од ДОМ: Сите сме интоксицирани како да работиме во индустрија со олово

На вонредната седница на советот на општина Центар одржана на 24.01.2019, советничката од ДОМ Бети Дејанова истакна: „Професор сум на…

Повеќе…
Интервју со Маја Морачанин, претседателка на ДОМ: Не е време за предвремени избори
Интервју со Маја Морачанин, претседателка на ДОМ: Не е време за предвремени избори

Маја Морачанин е пратеничка во македонскиот парламент, а минатата година дојде на чело на ДОМ, единствената зелена партија во нашата…

Повеќе…
Маја Морачанин: Довербата ќе ја вратиме со квалитетни мерки и со транспарентност
Маја Морачанин: Довербата ќе ја вратиме со квалитетни мерки и со транспарентност

Има ли Владата искрена намера да се справува со загадувањето на воздухот? – Оваа Влада, за прв пат во Република Македонија,…

Повеќе…
Интервју со Љупчо Јаневски од ДОМ, директор на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот꞉ Руралниот туризам ќе ни донесе повеќе туристи
Интервју со Љупчо Јаневски од ДОМ, директор на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот꞉ Руралниот туризам ќе ни донесе повеќе туристи

Со што Македонија може да биде атрактивна и што интересно, посебно, необично можеме да им го понудиме на туристите за…

Повеќе…
Маја Морачанин: Девијантните и криминогени појави кај младите се резултат на состојбите во општеството
Маја Морачанин: Девијантните и криминогени појави кај младите се резултат на состојбите во општеството

Една од најгорливите теми, за која малкумина имаат храброст да говорат е насилството врз жените и воопшто принуденоста на жените се…

Повеќе…