Интервјуа

Да се потсетиме на ставот на ДОМ: Против легализација на дивоградбите.
Да се потсетиме на ставот на ДОМ: Против легализација на дивоградбите.

Повеќе…
Не смее да менуваме зелени стратегии на секои три години во зависност која политичка гарнитура е на власт
Не смее да менуваме зелени стратегии на секои три години во зависност која политичка гарнитура е на власт

Слабиот административен капацитет на институциите и недостатокот на финансиски ресурси се двата фактори што влијаат на имплементирање на проектите поврзани…

Повеќе…
Морачанин во СТУДИО 10: Регионот на Западен Балкан е екстремно загаден и некој заработува од тоа
Морачанин во СТУДИО 10: Регионот на Западен Балкан е екстремно загаден и некој заработува од тоа

За ефикасно решавање на проблемот со загадувањето на воздухот, мора да се делува на сите извори на аерозагдување: затоплувањето на…

Повеќе…
Морачанин во СТУДИО 10: Регионот на Западен Балкан е екстремно загаден и некој заработува од тоа
Морачанин во СТУДИО 10: Регионот на Западен Балкан е екстремно загаден и некој заработува од тоа

Веќе три години, на предлог на зелената партија ДОМ во Македонија со закон е забранет увоз на отпад за горење.…

Повеќе…
Анастасија Трајковска, советничка од зелената партија ДОМ во Битола:”Реализацијата на проектите е долготраен процес. Мене најмногу ми пречи реториката: која политичка гарнитура започнала, која завршила некој проект. Затоа што, на крајот, важен е резултатот!”
Анастасија Трајковска, советничка од зелената партија ДОМ во Битола:”Реализацијата на проектите е долготраен процес. Мене најмногу ми пречи реториката: која политичка гарнитура започнала, која завршила некој проект. Затоа што, на крајот, важен е резултатот!”

Повеќе…
Лидерката на ДОМ Маја Морачанин, во „Студио 10“ со Огнен Јанески, за приоритетите на зелената партија ДОМ, актуелната политичка состојба и борбата против корупцијата
Лидерката на ДОМ Маја Морачанин, во „Студио 10“ со Огнен Јанески, за приоритетите на зелената партија ДОМ, актуелната политичка состојба и борбата против корупцијата

Повеќе…