Кампањи

Прегрни го дрвото
Прегрни го дрвото

Дрвјата, освен што се главен украс на градовите, во урбаните средини тие се јавно добро, исто како што се улиците,…

Повеќе…
НАЈАВА: 5 Јуни – Светски ден на животната средина
НАЈАВА: 5 Јуни – Светски ден на животната средина

Повеќе…
Кампања за борба против дрогата
Кампања за борба против дрогата

Во текот на 2011 година во јавните и приватните здравствени установи во Македонија со метадонска и бупренорфинска супституциона терапија се…

Повеќе…
Денот на планетата Земја одржан под мотото „Да ги одбраниме парковите“
Денот на планетата Земја одржан под мотото „Да ги одбраниме парковите“

Носење закон за зеленило, изработка на Зелен катастар на градот, како и носење закон за Градски архитект се трите конкретни…

Повеќе…
Кампања „Македонија без отпад 2012“-иницијатива на пратеничката Поповска
Кампања „Македонија без отпад 2012“-иницијатива на пратеничката Поповска

Годинава Македонија се вклучува во светската акција за чистење на отпадот Let’s do it! World 2012. Кампањата во Македонија е…

Повеќе…