Менструална правда во средните училишта во Скопје

За првпат во Македонија средношколките од 23 училишта на територија на град Скопје ќе добиваат бесплатни менструални хигиенски производи. Тимот на Види Вака е особено горд што изминативе месеци известуваше и учествуваше во борбата да се дојде до менструална правда во средните училишта.