Поповска: Ме радува кога жена доаѓа на висока политичка функција

„Секогаш ме радува кога жена доаѓа на висока политичка функција, зашто секој таков чекор е чекор кон поголема демократизација на земјата,“ рече Лилјана Поповска од ДОМ во дискусијата за избор на Рената Дескоска за потпретседателка на Собранието на РМ.

„Сметам дека е направен добар персонален избор и очекувам успешно да ја извршува функцијата, коректно, со такт и одмерено, придонесувајќи за конструктивна амосфера.“

Поповска им посака добредојде на колегите од опозицијата, со што Собранието се комплетира и се направи чекор кон разрешување на политичката криза.