Форумот на жени на ДОМ ја предаде помошта на опожарените ромски семејства

Znameto na DOM

Денес во 12:00 часот во населбата Циглана на местото на изгорените куќи претставничките од Форумот на жени на ДОМ заедно  со претседателката  Лилјана Поповска  ги посетија семејствата чии куќи изгореа во пожар до темел,предавајки ја  собраната хуманитарна помош.

 Хуманитарна помош  во храна,облека и парични сретства  собрана во оваа хуманиртарна акција ја прими организациониот  одбор на семејствата кои ги изгубија своите домови во огнената стихија.

 Претседателката  на ДОМ  Лилјана Поповска упати апел до сите граѓани  да ја  покажат  својата хуманоста и овозможувајки им на овие семејства барем за малку да ја подобриме нивната состојба во празниците кои следуваат.