Колумни

Зелената економија е реалност, а не фикција
Зелената економија е реалност, а не фикција

Во Република Македонија, терминот „Зелена економија“  е сеуште непознат и за пошироката македонска јавност воопшто неразбирлив, а пак уште повеќе…

Повеќе…
Лилјана Поповска: ЗЕЛЕНИ РАБОТНИ МЕСТА
Лилјана Поповска: ЗЕЛЕНИ РАБОТНИ МЕСТА

Во последниот извештај од Европската комисија значителен простор е посветен на делот за напредокот на Македонија на планот на животната…

Повеќе…
Насер Хот: Време идно – Извештај на Министерството за туризам на РМ за 2017
Насер Хот: Време идно – Извештај на Министерството за туризам на РМ за 2017

Ова е футуристичка приказна, но тоа што дејствието се случува по десет години од оваа 2008, не значи дека не…

Повеќе…