ДОМ Иницијативи

ДОМ: Законот за урбано зеленило го помина првото читање
ДОМ: Законот за урбано зеленило го помина првото читање

„Со оглед на загаденоста на воздухот во земјава, Законот за урбано зеленило треба да се донесе што поскоро, за да…

Повеќе…
ДОМ иницира заедничка борба на зелените партии против загадувањето од рудниците
ДОМ иницира заедничка борба на зелените партии против загадувањето од рудниците

На годишното собрание на Европските зелени што се одржува од 24 – 26 ноември во Карлштад, Шведска, учествува и делегација…

Повеќе…
ДОМ: Подготвен е законот за забрана на цијаниди и сулфурна киселина во рудниците
ДОМ: Подготвен е законот за забрана на цијаниди и сулфурна киселина во рудниците

Измената и дополната на Законот за минерални суровини се предлага заради долгорочна заштита на животната средина и здравјето на населението…

Повеќе…
ДОМ бара ревизија на концесиите за рудниците Казандол и Иловица
ДОМ бара ревизија на концесиите за рудниците Казандол и Иловица

ДОМ е против отворање цела дузина рудници во Македонија – од Петрошница во Старо Нагоричане, преку Плавица во Пробиштип, па…

Повеќе…
ДОМ предлага Закон за урбано зеленило за зелена европска Македонија
ДОМ предлага Закон за урбано зеленило за зелена европска Македонија

Демократската  Обнова на Македонија во Собранието на Република Македонија на 26 февруари 2014 година го поднесе предлог законот за зеленило.…

Повеќе…
Зошто ДОМ се залага за една изборна единица, отворени листи и 50% жени на изборните листи?
Зошто ДОМ се залага за една изборна единица, отворени листи и 50% жени на изборните листи?

Застапеност од 50% на жените на изборните листи Форумот на жени на ДОМ на 8ми Март оваа година започна кампања…

Повеќе…