Топ Тема со кандидатите за градоначалник на Општина Центар

Антони Новотни – кандидат за градоначалник на ЦентарДолгорочен план за Центар кој ќе биде убаво место за живеење.1.Стоп за урбаното дивеење2.Строгиот центар затворен за сообраќај по примерот на Љубљана3.Урбани шуми наместо бетонизација- планско засадување на анти-смог дрвја4. Идентификација на изворите на загадување- Центар се гуши5.Европски проекти за трансформација во зелена општина6. Граѓаните на Центар трпат атак на сите сетила- Центар чист, со помалку бучава и помала загаденост, со повеќе музика и естетика7.Центар кој нема да им украде години живот на нашите деца.