Милчо Смиљанов, советник во Општина Штип – Зелени приоритети на советниците на ДОМ

Во изминатиов период заедно со невладино еколошко друштво спроведовме акција за пошумување на автохтоно дрво бела топола и бела врба. На моја иницијатива неколку руинирани и девастирани зелени површини беа обновени, издејствував и зголемување на буџетот за заштита на животната средина. Во периодот што следи насочен сум кон реализација на неколку важни и крупни проекти за Општина Штип, перманентна и посветена работа на целиот совет за изградба на нова современа депонија која ќе биде лоцирана во Свети Николе, со што ќе се реши прашањето за чистота и хигиена во градот.