Ристенка Алтипармаковска, советник во Општина Битола – Зелени приоритети на советниците на ДОМ

Битола е еден од градовите со највисок степен на аерозагадување, па затоа се заложив за субвениции за велосипеди и печки на пелети, како и да се ослободи централното градско јадро од возила. На Битола и требаат монтажни катни гаражи, озеленување на повеќе јавни површини и конечно справување со отпадот и дивите депонии. За развој на економијата потребно е користење на обновливите извори на енергија.