Бутикофер: Северна Македонија да добие покана за ЕУ и НАТО во 2019!

Рајнхард Бутикофер, ко-претседател на Европските зелени и европратеник, на твитер напиша:

Northern #Macedonia has delivered its part! Thank you, PM Zaev & many others including #DOM! Hopefully, #Greece will honour PM Tsipras’ promises, too. Greens will work to convince EU governments, that Northern Macedonia needs to get the two invitations to EU and NATO in 2019!

Северна Македонија го исполни својот дел! Им благодарам на премиерот Заев и на многу други, вклучително и ДОМ! Се надевам дека и Грција ќе ги почитува ветувањата на премиерот Ципрас. Зелените ќе работат да ги убедат владите во ЕУ дека Северна Македонија треба да ги добие двете покани за ЕУ ​​и НАТО во 2019 година!