МОДОМ: Велосипедските патеки се за велосипеди, стоп за узурпација на јавниот простор

МОДОМ јавно реагира и прашува зошто на велосипедска патека е поставена автобуска постојка? Кој е одговорен и одобрува такви просторни решенија?

Велосипедската инфраструктура е многу важна  за зачувување на здравата животна средина, спречување на метежот и гужвата во градот како и здравиот живот на луѓето. Узурпацијата на јавниот  простор треба да биде минато.

МОДОМ апелира до надлежните во иднина да се спречат ваквите просторни решенија и да се спречи узурпација на јавниот простор.  Одржливи и безбедни велосипедски патеки мотивираат користење на велосипед  за  транспорт.