ДОМ со честитка за Рамазан Бајрам до муслиманските верници

ДОМ им го честита празникот Рамазан Бајрам на сите муслимански верници во Република Македонија и им посакувада го минат со своите најблиски, во мир, спокој и љубов. Ова се денови на добрина и солидарност помеѓу  луѓето, кога им се подава рака на блиските, пријателите, но и на оние што се несреќни и што имаат помалку.

Нека ни бидат овие пораки патоказ и за нашите севкупни односи во државата, да се поврземе и почитуваме уште повеќе, за да изградиме општество по мерка на човекот.