ДОМ инсистира на увид во неважечките гласови

Инсистираме на увид во неважечките ливчиња преку управен суд. За таа цел поднесуваме 35 тужби. Посебно инсистираме на увид во скопските општини каде имаме докази за тоа, како Карпош, Центар, Гази Баба и некои други. Исто така инсистираме и за некои помали општини како Конче и Чашка, каде по претходно покажан резултат и освоен советник на ДОМ, тој на волшебен начин исчезнал.

ДОМ е задоволен од добиените 25.000 гласови на овие локални избори. Меѓутоа, анализите на нашите општински организации покажаа дека во крајните резултати фалат гласови од нивните најблиски роднини и пријатели. Тоа ни даде право да се сомневаме дека дел од нашите гласови се скриени некаде во неважечките ливчиња.

Затоа преку ДИК побаравме увид на неважечките ливчиња, а по одбивањето од нивна страна, сега инсистираме на увид во неважечките ливчиња преку управен суд. За таа цел поднесуваме 35 тужби.

Посебно инсистираме на увид во скопските општини каде имаме докази за тоа, како Карпош, Центар, Гази Баба и некои други. Исто така инсистираме и за некои помали општини како Конче и Чашка, каде по претходно покажан резултат и освоен советник на ДОМ, тој на волшебен начин исчезнал.

Ние веруваме во институциите и во тоа дека правдата ќе ја докажеме на суд.

Интегрален текст од прес конференцијата на која зборуваше Лилјана Поповска