Историјат на ДОМ

znameto na dom

Формирање на ДОМ

25.11.2005

Иницијативен состанок, Клуб на пратеници

26.11.2005

Иницијативен одбор за формирање на ДОМ, Музеј на Град Скопје

28.01.2006

Основачко собрание на ДОМ, Македонска опера и балет

23.03.2006

Формирање Совет на ДОМ

16.04.2006

Формирање Младинска организација на ДОМ – МОДОМ

07.05.2006

Формирање Форум на жени на ДОМ

01.06.2006

Формирање 43 општински јадра на ДОМ

Избори

Парламентарни 2006

Самостоен настап, слоган Да се остане човек, освоени гласови за тројца, избран 1 пратеник – Лилјана Поповска

Вонредни парламентарни 2008

Во коалицијата За подобра Македонија, паралелна кампања на ДОМ со слоган За зелена Македонија, 1 пратеник

Локални 2009

Во коалицијата За подобра Македонија, паралелна кампања на ДОМ, со слоган Следи го зеленото, 1 градоначалник – Јорданчо Лефков од Чешиново – Облешево, 22 советници

Вонредни парламентарни 2011

Во коалицијата За подобра Македонија, паралелна кампања на ДОМ, со слоган Зеленото е зрело, 1 пратеник

Локални 2013

Самостоен настап со слоган Избери зелено, диши слободно, 10 советници и 25.000 гласови. Парламентарни и Претседателски избори 2014, настап со коалицијата За подобра Македонија, 1 пратеник

Централниот одбор на ДОМ одржана на 7.05.2015

На седницата беше разгледана актуелната политичка ситуација и беше донесена одлука за излегување од владината коалиција

Парламентарни избори 2016

Со победничката коалицијата За живот во Македонија, ДОМ освојува две пратенички места, Лилјана Поповска и Маја Морачанин

Локалните избори 2017

Со коалицијата Живот во Македонија за сите, ДОМ освојува 21 советничко место

Конгреси, годишнини, промоции на изборни програми

28.01.2006

Прв Конгрес на ДОМ со Програмски определби и Статут на ДОМ, МОБ

27.03.2006

Изборна програма на ДОМ 2006 – 2010, Холидеј Ин

03.06.2006

Претставување на кандидати за пратеници на ДОМ со слоган Да се остане човек, МОБ

10.02.2007

Прва годишнина на ДОМ, со слоган Има луѓе, МОБ

24.02.2008

Втора годишнина на ДОМ со Зелен манифест, МОБ

14.03.2009

Трета годишнина на ДОМ со Зелена програма за локални избори, со слоган Следи го зеленото, Холидеј Ин

06.03.2010

Втор конгрес на ДОМ и Четврта годишнина, со промоција на Партиската програма 2010 – 2014, слоган Зеленото е зрело, Кино Милениум

01.03.2011

Петта годишнина на ДОМ со Извештај за 5 години ДОМ – Следи го зеленото, зеленото е зрело, Музеј на Град Скопје

04.03.2012

Шеста годишнина на ДОМ со промоција на Платформа за зелени општини, Холидеј Ин

07.03.2013

Седма годишнина на ДОМ со промоција на кандидати за советници, Изборна програма за локалните избори 2013 и слоган Избери зелено, диши слободно, Холидеј Ин

21.12.2014

рет Конгрес на ДОМ, со слоганот Зеленото обединува! Лилјана Поповска повторно избрана за претседателка на партијата, усвоен Извештајот 2010-2014, Програма 2014-2018, измени и дополнувања на Статутот и 2 резолуции: Резолуција за забрана на користењe одгледување, производство и трговија со генетски модифицирани организми (ГМО) на територијата на Република Македонија и Резолуција за активирање и зајакнување на младите во Република Македонија.

28.11.2018

Четврти Конгрес на ДОМ, со слоганот Зелени вредности – трајна визија! За нова претседателка беше избрана Маја Морачанин, беше усвоен Извештајот за работата на ДОМ 2014-2018, објавен Преглед за спроведување на програмските заложби на ДОМ (2014-2018) – 5 Зелени приоритети. Усвоена е Програмата за работа на ДОМ (2018-2022)