Category Zelen kanal

Маја Морачанин – Економскиот развој треба да се заснова на принципите на зелената економија

maja

*Економскиот развој треба да се заснова на принципите на зелената економија, а не на загадувачките дејности како рударството. *Развиените земји наместо да отвораат рудници за злато и други благородни метали, отвораат фабрики за рециклирање на овие метали од електронски отпад.

Соопштение од вебинарот за студенти

275661658 5033476323366433 6249540271179956718 n

Денес се одржа вебинарот за студенти, на тема Собранието како основна институција на парламентарното право, во организација на Парламентарен институт на Собранието на Република Северна Македонија Маја Морачанин со огромно задоволство беше дел од конструктивната аргументирана дебата со студентите од…

Лидерката на ДОМ и пратеничка Maja Морачанин – Комисија за транспорт, врски и екологија

komisija

Лидерката на ДОМ и пратеничка Маја Морачанин на Комисија за транспорт, врски и екологија, предложи точката која се однесува на Предлог-закон за регулирање на статус на бесправно изградени објекти да се тргне од дневен ред, што беше поддржано од страна…