Category Tribini

Tribini vo menito ODNOSI SO JAVNOSTA

ДОМ: Трибина на тема Климатска акција – сега!

tribina klima

Во организација на зелената партија ДОМ, денес се одржа онлајн трибина на тема Климатска акција – сега! Воведно излагање на настанот имаше претседателката на ДОМ Маја Морачанин. Во своето обраќање таа ја потенцираше важноста од доследно спроведување на политиките за…

ТРИБИНА на тема „ Инклузија на младите во локалните политики “

webinar 1

Денес, на дигиталната платформа Zoom беше одржана онлајн трибина, на тема – Инклузија на младите во локалните политики. Истата беше организирана од Движењето Одлучно за промени. На трибината, панелисти беа кандидатката за градоначалничка на Куманово – Теодора Димитровска, кандидатката за…

МОДОМ ТРИБИНА: Дигитализација во образованието – предизвик или потреба

tribina modom

Денес  младинската организација на ДОМ – МОДОМ, одржа онлајн трибина на платформата ZOOM, на тема: Дигитализација во образованието –предизвик или потреба. На настанот модератор беше Бојан Петровски, член на Извршен одбор на зелената партија ДОМ и претседател на МОДОМ, а…

„Дали понатамошната демократизација на Македонија е можна без промена на изборниот модел?!“

Znameto na DOM

На денешната трибина „Дали понатамошната демократизација на Македонија е можна без промена на изборниот модел?!“ во организација на Алијанса за Позитивна Македонија, Демократска обнова на Македонија – ДОМ, Демократски Сојуз и Партија за демократски просперитет – ПДП, а на која…

Говор на Лилјана Поповска во Европскиот парламент

popovska vo evropskiot parlament

На јавната расправа во Европскиот парламент на 30.06.2015 организирана од групата на Европските зелени на тема:Политичка ситуација во Македонија, Пратеничката Лилјана Поповска го одржа следниот говор: Почитувани претседавачки, госпоѓи Хармс и Луначек, И благодарам на групата на Европските Зелени во…

Како Македонија да биде уште поатрактивна за туристи од земјата и регионот?

Znameto na DOM

На денешната трибина на ДОМ на тема: ʺКако Македонија да биде поатрактивна за туристите од земјата и регионот?ʺ се дискутираше за неопходните чекори со кои овие туристи ќе го следат трендот на пораст на туристите од подалечните земји, кои се…

Покана за трибина: Како Македонија да биде уште поатрактивна за туристи од земјата и регионот?

Znameto na DOM

Почитувани, Чест ни е да Ве поканиме на трибината на која ќе говориме за тоа како Македонија дополнително да го зголеми бројот на туристи од земјата и од регионот, за да се постигне поголема исполнетост на домашните капацитети во текот…

Скопје не сака токсичен чадор

skopje ne saka toksicen chador 3

ДОМ во изминатите неколку години води принципиелна кампања против загадувањето на Скопје од големите индустриски компании, како оние во Железара. Претставници на партијата имаа разговори со луѓето од компаниите, инспекторатите и сите институции надлежни за животна средина.Како партија посветена на заштита на животната…