Category Soopstenija

Soopstenija postovi vo odnosi so javnosta menito.

ДОМ на конференција на Зелените во Виена

281366038 423536442532878 2406821585687212523 n

Делегација на зелената партија ДОМ во состав Христина Оџаклиеска, заменичка министер за животна средина и просторно планирање и Анастасија Трајковска, советничка во општина Битола, учествуваа на 15-та Централно европска тркалезна маса на зелени локални советници, во периодот од 19-21 мaj,…

Честит 1 Мај-Меѓународен ден на трудот!

inbound1666632585715990243

Честит 1 Мај-Меѓународен ден на трудот!Работничките права се човекови права!Социјална правда, намалување на социјалната нееднаквост и достоинствен живот на работничките и работниците се предуслов за квалитетен живот на секој поединец и прогрес на општеството во целина!Без социјална правда, нема ефикасна…

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН

veligden 2019

Зелената партија ДОМ на сите христијански верници им го честита големиот верски празник Велигден, ден на воскреснувањето на Исус Христос, кое постојано ни влева надеж и верба во надминувањето на страдањата и во заздравувањето на нашите рани. Христовото воскреснување е…

ДОМ на конференција “Зелен наратив: Внесуваме промени во локалните совети во Балканскиот регион” , во Шенгин, Албанија.

inbound6034029203475996338

Делегација од зелената партија ДОМ, во состав: Маја Морачанин, Теодора Крстевска и Ервин Реџепагиќ учествува на конференцијата “Зелен наратив: Внесуваме промени во локалните совети во Балканскиот регион” , која се одржува на 12 и 13 Март, во Шенгин, Албанија.Поздравно обраќање…

Соопштение од вебинарот за студенти

275661658 5033476323366433 6249540271179956718 n

Денес се одржа вебинарот за студенти, на тема Собранието како основна институција на парламентарното право, во организација на Парламентарен институт на Собранието на Република Северна Македонија Маја Морачанин со огромно задоволство беше дел од конструктивната аргументирана дебата со студентите од…

Европските Зелени со поддршка за Украина

Поддршка за Украина

ДОМ како полноправна членка на Европското зелено семејство најстрого ја осудува војната на претседателот Путин против Украина. Целосната руска инвазија претставува директен напад врз суверенитетот на Украина и е флагрантно кршење на меѓународното право. Ова не е само напад на…

Петиција за поставување на сончеви панели на училиштата во Ѓорче Петров

solar panel

ДОМ Ѓорче Петров преку петиција ќе поднесе барање до Град Скопје и општина Ѓорче Петров за поставување на сончеви панели на училиштата во Ѓорче Петров. Во период кога сме во сериозна енергетска криза со високи покачувања на сметките за струја,…

СВЕТСКИ ДЕН НА СОЦИЈАЛНАТА ПРАВДА

Светски ден на социјалната правда

20 ти Февруари е меѓународен ден, посветен на признавањето за потребата од социјална правда или Ден на еднаквост на социјална правда, недискриминација, еднаквост на човековите права и можности. Со впишувањето  на овој датум, како ден на социјалната правда и еднаквост…

Надополнувањето на младоста и искуството се клучот за успехот

fb img 1644744218094

,,Надополнувањето на младоста и искуството се клучот за успехот. На секој оној кој има потенцијал, знаење и желба за придонес, ќе му биде дадена шанса за тоа. Особено се радувам што новото раководство има избалансиран однос на млади и искусни,…