Category Odnosi so javnosta

Kategorija koja gi opfakja site vidovi postovi pod “Odnosi so javnosta” menito od originalniot sajt

ДОМ на конференција на Зелените во Виена

281366038 423536442532878 2406821585687212523 n

Делегација на зелената партија ДОМ во состав Христина Оџаклиеска, заменичка министер за животна средина и просторно планирање и Анастасија Трајковска, советничка во општина Битола, учествуваа на 15-та Централно европска тркалезна маса на зелени локални советници, во периодот од 19-21 мaj,…

17 МАЈ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН ПРОТИВ ХОМОФОБИЈА, ТРАНСФОБИЈА И БИФОБИЈА

281796101 996057514399429 8795117957662434284 n e1652862727383

По повод 17 Мај – Меѓународниот ден против хомофобија, трансфобија и бифобија, зелената партија ДОМ искажува поддршка за ЛГБТИ луѓето, почитување на нивните права како човекови права и заштита од дискриминација, говор на омраза и насилство.#IDAHOT2022 Означи го датумот! 25.06.2022,…

Работен викенд на општинските организации на ДОМ и дебата на тема “Стратегија за комуникација“

280351216 328912709301486 4176854854320234631 n

Работен викенд на општинските организации на ДОМ и дебата на тема “Стратегија за комуникација“,каде се детерминирани горливите проблеми со кои се соошува секоја општина и предлог решенија за истите

Честит 1 Мај-Меѓународен ден на трудот!

inbound1666632585715990243

Честит 1 Мај-Меѓународен ден на трудот!Работничките права се човекови права!Социјална правда, намалување на социјалната нееднаквост и достоинствен живот на работничките и работниците се предуслов за квалитетен живот на секој поединец и прогрес на општеството во целина!Без социјална правда, нема ефикасна…

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН

veligden 2019

Зелената партија ДОМ на сите христијански верници им го честита големиот верски празник Велигден, ден на воскреснувањето на Исус Христос, кое постојано ни влева надеж и верба во надминувањето на страдањата и во заздравувањето на нашите рани. Христовото воскреснување е…

Маја Морачанин – Економскиот развој треба да се заснова на принципите на зелената економија

maja

*Економскиот развој треба да се заснова на принципите на зелената економија, а не на загадувачките дејности како рударството. *Развиените земји наместо да отвораат рудници за злато и други благородни метали, отвораат фабрики за рециклирање на овие метали од електронски отпад.