Не смее да менуваме зелени стратегии на секои три години во зависност која политичка гарнитура е на власт

Маја Морачанин

Слабиот административен капацитет на институциите и недостатокот на финансиски ресурси се двата фактори што влијаат на имплементирање на проектите поврзани со зелените прашања, нешто што и извештаите на ЕУ ги нотираат, смета Маја Морачанин, пратеничка во Собранието и претседателка на ДОМ, зборувајќи за колку е реална зелената агенда во нашата држава.

На панелот на Зелен ЦИВИЛ на тема „Македонската зелена агенда: Реалност или тешко остварлива цел?“, Морачанин истакна дека сме добар пример во искористувањето на обновливата енергија, и жал, тоа забрзување дојде со руската агресија врз Украина и енергетската криза што го забрза целиот процес.

Целиот текст можете да го прочитате на greencivil.mk

* Сите слики и видеа од овој текст се во сопственост на CIVIL.