17 МАЈ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН ПРОТИВ ХОМОФОБИЈА, ТРАНСФОБИЈА И БИФОБИЈА

По повод 17 Мај – Меѓународниот ден против хомофобија, трансфобија и бифобија, зелената партија ДОМ искажува поддршка за ЛГБТИ луѓето, почитување на нивните права како човекови права и заштита од дискриминација, говор на омраза и насилство.#IDAHOT2022

🏳️‍🌈 Означи го датумот!🗓 25.06.2022, 17:00! #SkopjePride