Лидерката на ДОМ Маја Морачанин, на конференција по повод 30 години од Декларацијата за прогласување на Црна Гора за еколошка држава

На денешната конференција по повод 30 години од Декларацијата за прогласување на Црна Гора за еколошка држава, на која учествуваа членови на црногорската Влада и Парламент, како и Омбудсманот на Црна Гора, разговаравме за искуствата во спроведување на зелените политики, праведна транзиција кон обновливи извори на енергија, енергетска ефикасност, третман на отпад, урбана мобилност и родова еднаквост

czrna gora