ДОМ со акција за чистење го одбележа Светскиот ден на заштита на животната средина

По повод Светскиот ден на заштита на животната средина, зелената партија ДОМ организираше акција за чистење на голема површина со отпад на локација спроти поранешен саем.

197237178 4345142022171586 6788634032336009354 n

Во текот на акцијата тимот кој го чистеше паркингот воочи дека на таа локација нема контејнери, па затоа ДОМ апелира до надлежните институции да постави контејнери за отпад на паркингот.

Заштитата на животната средина е заедничка одговорност.

#ЕкоДенСекојДен

#Иднинатаезелена