Претседателката на ДОМ, Маја Морачанин: Неопходно е итно усвојување на Законот и избор на членови на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во транспарентна и инклузивна постапка

Претседателката и пратеничка на ДОМ, Маја Морачанин во емисијата Вин Вин зборуваше за неопходноста од итно усвојување на Законот и избор на членови на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација во транспарентна и инклузивна постапка.