Втора акција на ДОМ за ослободување на дрвјата

Денес, зелената партија ДОМ спроведе втора акција за ослободување на “заробените дрвја“. Активистите од ДОМ ослободија 5 дрвја од дрворедот Кеј 13 Ноември, покрај Вардар. Целта на акцијата е да се поттикнат надлежните институции да се интензивира ослободувањето на дрвјата. На акцијата се придружија и граѓани случајни минувачи.