Интервју со Љупчо Јаневски од ДОМ во емисија И што сега на МРТ

Подигнати чартери за оваа сезона Измир-Скопје, Македонија земја партнер на саемот за туризам во Загреб Place2Go во 2019. 
Во најава линија Загреб- Охрид за 2020 и зголемен капацитет за Загреб-Скопје за 2019 година од Croatia Airline. 
За прв пат Македонија,Србија и Црна Гора на саемот ITB ASIA во Сингапур ќе се престават како една балканска дестинација. 

Рекорден број на ко-егзибитори од туристичкиот секотор во 2018 и 2019 година на саемските манифестации. 

Токму овие и уште причинои не мотивираат во АППТ да поставиме цел 1,3 милиони туристи, што поблиски до 4 милиони ноќевања и директен девизен прилив од 420 милиони долари за 2019 година