м-р Христа Најданов, советник во Град Скопје – Зелени приоритети на советниците на ДОМ

Како советник од ДОМ ќе се заложам за намалување на аерозагаденоста, за зголемување на чистотата, за зголемување на бројот на инспектори и нивните ингеренции во заштитата на животната средина, за зголемена контрола на аерозагадувачите, за спроведување на Законот за урбано зеленило, за Мал ринг да стане пешачка зелена зона. Граѓаните заслужуваат Скопје да стане зелен град.